تکنیک های جدید درمان ارتودنسی
به طور کلی نیرو های ارتودنسی به منظور حرکت دندان ها توسط سیم های ارتودنسی و از طریق براکت هایی که در سطوح دندان ها قرار می گیرند، اعمال می شوند. در سیستم های معمولی ارتودنسی سیم ها توسط الاستیک ها درون براکت قرار داده می شوند و طی جلسات متوالی که معمولا هر چهار هفته یک بار است این الاستیک ها تعویض می شوند شایان ذکر است که هنگام تعویض این الاستیک ها بیمار ممکن است احساس ناراحتی کند.
عملکرد براکت های جدید ارتودنسی
با توجه به پیشرفت های اخیر در علم ارتودنسی در حال حاضر براکت هایی معرفی شده اند که دیگر نیازی به تعویض الاستیک برای اعمال نیرو به دندان ندارد و سیم های ارتودنسی توسط یک دریچه داخل براکت نگه داشته می شود. در این روش سیم داخل یک محفظه فلزی قرار می گیرد و دیگر نیازی به مراجعه هر چهار هفته یک بار ندارد از اینرو ویزیت های ارتودنسی به مدت دو ماه یک بار کاهش می یابند. به دلیل اعمال نیرو به صورت مداوم در سطح دندان و در سطح فیزیولوژیک، حرکت دندانی به صورت مطلوب با کمترین عارضه جانبی از قبیل درد و تحلیل ریشه اعمال می شود. فواصل طولانی مدت ویزیت در روش دیمون از مهم ترین مزایای این روش به ویژه در بیمارانی است که از مناطق خاص مراجعه می کنند و به دلیل مسافت یا مشغله کاری در هر ماه نمی توانند برای تنظیمات مکررا به مطب ارتودنسی مراجعه کنند.
ارتودنسی دیمون
دکتر مسعود داودیان متخصص ارتودنسی در تهران افزود: مثلا گفته می شود برخی براکت های ارتودنسی تحت عنوان سیستم ارتودنسی دیمون در هر شرایطی نیاز به کشیدن دندان را منتفی می کنند یا طول درمان را کاهش می دهند و یا کاربرد آنها نیازی به دارا بودن تخصص از سوی درمانگر ندارد که چنین مواردی اصلا صحت ندارد.
تکنولوژی های درمانی ارتودنسی
دکتر داودیان خاطرنشان کرد: البته در اینکه ارتودنسی دندان به روش دیمون، درمان را تسهیل کرده است، هیچ شکی نیست ولی این موضوع بدان معنا نیست که استفاده از آن در هر بیمار ارتودنسی، مقرون به صرفه باشد و یا دندانپزشکان هم بتوانند بدون تخصص آکادمیک ارتودنسی از آن استفاده کنند، زیرا این تکنولوژی های درمانی صرفا ابزارهایی هستند که همچنان برای رسیدن به نتیجه مطلوب، مستلزم مراجعه بیمار به متخصص ارتودنسی است.