آیا امکان ارتودنسی در سنین بالا وجود دارد؟
امروزه با وجود پیشرفت های فراوان در خدمات ارتودنسی این درمان دیگر فقط به کودکان و جوانان اختصاص ندارد بلکه بسیاری از بزرگسالانی که به سلامتی خود اهمیت می دهند و یا علاقه مند به این هستند که لبخند و چهره زیباتری داشته باشند نیز از درمان های ارتودنسی استفاده می کنند. دندانهای منظم و ردیف شده باعث زیباتر شدن لبخند و حس خوشایند در فرد می شود اما این موضوع تنها مزیت ارتودنسی در بزرگسالی محسوب نمی شود.
عوارض ارتودنسی بزرگسالان
تا چند سال پیش درمان های ارتودنسی بیشتر در سنین پایین انجام می شد به دلیل اینکه در سنین پایین افراد دارای سرعت رشد قابل توجهی هستند و استفاده از براکت و دستگاه ها برای اصلاح بافت ها و ساختارهای در حال رشد بهتر بوده همچنین فرد نگرانی کمتری نسبت به دستگاهها و براکت ها داشته و سازگاری بیشتری به استفاده از دستگاهها نشان می دهند و به سرعت به آنها عادت می کنند و خود را با آنها تنظیم می کنند. در صورتیکه همکاری بیمار با دستگاه ها و ارتودنتیست خوب باشد نتیجه درمان نیز به بهترین نحو انجام می شود و معمولا نگرانی خاصی وجود ندارد.
جلوگیری از آسیب لثه توسط ارتودنسی بزرگسالان
با انجام ارتودنسی در بزرگسالی از آسیب دیدگی لثه ها و استخوان دندان ها که در بزرگسالان ببیشتر از کودکان رایج است می توان جلوگیری کرد. زیرا افرادی که دندان ها ی صاف و مرتب دارند کمتر در معرض ابتلا به بیماری های لثه قرار میگیرند. همچنین در بزرگسالی کاهش خونرسانی به بافت های دهان کمتر شده و به همین خاطر پشتیبانی لثه از دندانها کمتر شده. کاهش پشتیبانی لثه و اتصال کمتر لثه باعث این میشود که متخصص بتواند تنها فشار ملایمی به دندانها وارد کند و حرکت دادن دندانها در ارتودنسی در مقایسه با ارتودنسی در کودکان کندتر انجام شود.
مزایای ارتودنسی در بزرگسالان
- کاهش خطر پوسیدگی دندان و دیگر مشکلات دهان و لثه
- منظم شدن دندان ها و هم محور شدن فک ها
- عادت دندان قروچه کاهش می یابد
- کاهش نگرانی بابت نازیبایی سیم و براکت ارتودنسی به علت وجود سیستم های جدید ارتودنسی اعم از ارتودنسی شفاف و براکت های سرامیکی
- باعث تقویت اعتماد به نفس و حس رضایت بالای فرد می گردد
همچنین بخوانید: ارتودنسی نامرئی
انواع روش های درمانی در ارتودنسی بزرگسالان
ارتودنسی ثابت
منظور از ارتودنسی ثابت درمان همان براکت های ارتودنسی می باشد که امروزه با وجود پیشرفت های فراوان در درمان ارتودنسی این دستگاهها از تنوع بالایی برخوردار ند که در ادامه مختصری به معرفی آنها می پردازیم:
- براکت های فلزی معمول
- براکت های سرامیکی
- براکت های فلزی دیمون
- براکت های زبانی یا لینگوال
همچنین براکت ها از نظر جنس نیز به 2 نوع براکت های فلزی و براکت های سرامیکی که تا حدود زیادی قابل دید نیست و افراد به سختی آنها را میبینند که این این نوع براکت ها محبوبیت بالایی در بزرگسالان دارند.
ارتودنسی شفاف
این نوع روش یکی از پیشرفته ترین روش های درمانی در ارتودنسی بزرگسالان می باشد که معمولا برای کیس های خفیف ارتودنسی به کار می رود که از نظر ظاهری به صورت پلاک های شفاف و نامرئی می باشد و شخص طی دوره درمان مرتب باید از پلاک های مخصوص هر دوره استفاده کند که به راحتی داخل دهان قرار می گیرد و فرد صاحب لبخند زیبا و دندان های مرتب می گردد بدون اینکه کسی متوجه درمان ارتودنسی او گردد.